The FAB Squad
MIMESIS header.jpg

MIMESIS

Interviu MADALINA TELER - De Ceramica - DUO CUP

DUO CUP - unul dintre primele prototipuri De Ceramica.

DUO CUP - unul dintre primele prototipuri De Ceramica.

Buna Madalina, calatoresti in timp si te intalnesti cu tine. 
Ai 10 ani si esti foarteee curioasa sa afli despre tine. 

Incepem?

Incepem!

 

- Salut. Cine esti?

Eu sunt tu. Madalina.

 

- Nu te creeeeed! Zi-mi ceva ce numai eu as sti, ca sa te cred ca esti tu venit din viitor in 2019!

Hmmm…pai daca ai zece ani …a! stiu! vino mai aproape….mai aproape….şşşşşşş!

 

- De ce esti cel mai mandru in viata ta? Pardon, a mea?

De ceramica si de echipa De Ceramica :)

 

- Stai, ce? Esti un fel de artist?! Asta nu e bine. Cat suntem de saraci?

Sunt un fel de artist… artist ceramist si asta este foarte bine!

Saraci? Nu ştiu, dar bogaţi nu suntem.

 

- OMG! Suntem dependenti de ceva?!

Da. De radio. De cafea cred. Si de Piţ, my cat friend, şi de prieteni oameni. De soare, de duşuri, de exerciţii pentru cervicală. De linii. Si da, ȋnca mai fumez.

 

-  In afara de telefon. Te vad cum butonezi de cand ne-am intalnit. Ia, ce e asta cu manutza asta albastra? Cat timp stai pe el?

Albastră? E multicoloră asa cum a fost mereu. Albastru e telefonul :P

- Bine, bine, hai sa revenim. Povesteste-mi despre asta, despre ce facem noi. Ce-ai zis ca am inventat?

Nu ştiu dacă am inventat ceva, am creat câteva obiecte care pe mine mă bucură. Ma bucură să le fac şi ma bucură să le văd, să le ating, să le simt. Când le faci cu totul, le modelezi şi le transformi  cum simţi tu, totul e foarte intim. Cunosti toate etapele , ştii cum s-a schimbat, cum a evoluat,  ȋncerci să ȋţi imaginezi cum va arăta final, cum potriveşti culorile…şi mai ȋncape şi ceva necunoscut, o surpriză rezervată la final când iese din cuptor. So…nu ştiu cu inventatul, dar ştiu ca ȋţi place ;)   

- Cum ne-a venit ideea?

Ce idee? Glumesc…dar adevărul e că nu a fost o ideea. Ideea! A fost un parcurs firesc. După ceramică la liceu, ceramică la facultate, am virat un pic la Master ȋn zona de Design de ambient…am muncit şi eu un pic ca angajat, şi ȋntr-o iarnă…acum 5 sau 6 ani am facut ȋmpreună cu un prieten ceramist şi el, clopotei. Clopoţeii au fost un secces şi am hotarăt să ȋmi iau cuptor…mi-am rugat părinţii să ma ajute cu cumpărarea lui. And they did :) şi ȋn primăvara ce a urmat am dat un nume obiectelor ce au ieşit din mâinile mele şi aşa a luat contur De Ceramică.

- Care a fost cel mai greu moment?

Când a trebuit să pun un preţ pe ceea ce fac. 

- Pai, si-a meritat?

Păi, sper să merite.

- Cel mai frumos moment?

Cel mai frumos moment este depaşit de cel mai frumos moment nou.

- Cum arata o zi de-a noastra?

Sunt zile şi zile. Te vei strădui mult să ȋţi faci un program, să devi şi tu om cu ore de muncă si ore de altceva. Dar nu e mereu fix şi ai şi sambete transformate ȋn zile de lucru. Şi duminici la fel. Dar ai si zile de luni, marţi, când vrei,  libere. so…it’s kind of equal.

Dar pe scurt arată aşa: dai drumul la radio. Începi treaba ȋn atelier: torni, şlefuieşti, decorezi…mai dai mailuri, faci fotografii…insagram, facebook…vizite, curier... poate mai mănânci ceva…şi seara urci acasă.

- Fara desene animate?! ASTA NU  E VIATA! Avem caine? Un animal?

Cine a zis fără desene? I love desene animate! şi da avem grijă şi de prieteni blănoşi. De un prieten acum. Un motan. Monsieur Le Piţ. De rasă Tomberonaise. Un super dude!

- Auzi, suntem si noi intr-o relatie? Te rog, spune-mi ca n-am dat-o ataaaat de rau in bara. Artisti ne-am gasit sa ne facem! Suntem dificili?

Aud şi da, suntem. Care bară? bară la bară! Dificili suntem sigur cu toţii, artişti sau nu.  

- Pe unde ies artistii in (ORAS) Bucuresti. Zi-mi un loc unde se mananca bine, unde se danseaza si unde mergi la un concert misto.

Flash news! your older self is quite a homey person. Dar mai ies din când in când la Papila, cu fetele la Ota şi mancam o supa, apoi un cocktail cu căpşuni…mmmm…şi mai e şi veşnicul Control, Apollo … the regulars. De dansat, dansez mai mult acasa şi uneori de anul nou :P căt despre concerte, vara oriunde e ceva sa imi placa.

- E Bucurestiul atat de liber si de deschis la cap sa faci tu d-astea, artsy-fartsy?

Haha! Artsy-fartsy! Da, cred ca da. Sau din bula mea asa pare.

- Aha. Deci suntem saraci!  Pe unde am calatorit si de ce n-am ramas acolo?

Am calatorit un pic, dar de ramas nu am ramas. Din mai multe motive. Cred că dacă vreau cu adevărat să plec, o pot face şi astăzi. Cumva nu văd că e mai bine sau mai rău aici sau ȋn altă parte. E bine dacă ȋţi e bine. Momentan ȋmi e bine şi ȋmi place aici.

- Care e cel mai prostesc  lucru pe care l-am facut?

M-am gandit o vreme la ȋntrebarea asta. Mi-am dorit sa ȋţi spun ceva funny, ceva cu adevărat memorabil prostesc!…dar nu găsesc... nu... se pare că nu prea faci lucruri prosteşti mai mult decâr ce ai făcut până acum. Să aruci cu castane de la balcon ȋn umbrelele oamenilor când plouă sau să păcăleşti adulţii ca siropul de petale de trandafiri tocate este Coca Cola…ar fi totuşi ceva. asta nu s-a ȋntamplat ȋncă, dar o să spargi de două ori geamul la maşină ca ai ȋnchis cheia, singura cheie a maşinii, ȋnăuntru. şi o să ţi-o mai spargă un hoţ apoi ȋncă o dată. the end.

- Si cel mai curajos?

Să mergi pe bicicletă ȋn Bucureşti ȋmi pare ȋnca un lucru curajos de făcut. Şi merg pe bicicletă! Se pune că e curajos?

- In ce ne imbracam? Nu ne-am ingrasat, nuuuuu?

Nu ne-am ingraşat. Ne ȋmbracam cu haine şi de obicei ne ȋmbracam ȋn casă ;)

- De ce sa vina oamenii sa ne vada?

Eu ştiu? Din motivele lor…că empatizează, că sunt curioşi, prietenoşi, pentru că le place. Să vină dacă vor.

- Ce le spui oamenilor mari? Salut, numele meu e ____ si am facut _____. Haideti sa va spun despre el in 3 propozitii. Atat, nu ai mai mult, stii ca grabiti sunt oamenii astia mari, daca n-ai uitat.

Oameni mari, mă numesc Mădălina Teler şi sunt ceramist. Imi place mult ceramica şi ȋmi fac meseria cu pasiune. Vă invit să descoperiţi mai multe pe www.deceramica.ro 

- Zi-mi o carte care ti-a schimbat viata (ca sa nu mai pierd vremea cu toate prostiile astea de la scoala).

Nu am o carte care mi-a schimbat viaţa.

- Cum e Romania in 2019?

M.

- Ce te enerveaza la oamenii din 2019? Cum sunt?

M. Cum sunt? De ce vrei tu să afli aşa ceva la 10 ani?

Nu ştiu cum sunt toţi. şi nu mă enervează toţi. Doar căţiva. Nu vorbesc cu ei. Pe bune! Când mă suna Dragnea,…nu ȋi raspund! Da. Nu vorbesc cu el că mă enervează. Chiar ȋi dau reject!

- Tu ce planuri de viitor ai facut pentru noi si treaba asta pe care o facem?

Poate ai putea să ȋncepi cu …ai facut planuri? Şi dacă ţi-aş zice, ai mai face ce ai să faci? Let it be! Enjoy the ride şi o să vezi ce o să faci.

- E un joc nou la noi la scoala. Vrei sa-l jucam? Cica sa alegi 3 din astea, ca in viata nu le poti avea pe toate: cariera, familie, sport, prieteni, somn

Cred ca o să skip somn :)

- E adevarat ca nu le poti avea pe toate in viata? Paaaai, si ceee faaaceeeem?

Facem ce putem şi cât putem.

- Apropie-te un pic. Vreau sa iti spun ceva la ureche. Ce ti-am spus?

waaaaa? Nu mi-ai spus nimic.

- Ok, spune-mi tu ceva la ureche, ceva ce n-ai vrea sa n-auda mama. Ce mi-ai spus?

Păi ce ţi-am spus. Adică mi-ai spus. Aaa….adică ce aş vrea să audă mama! Păi vreau sa audă că…ce ciudat sună “audă”! Nu asta. Asta. Mama, te iubesc! ;) Mama e super tare!

Aha. Bine. Pai hai, ne vedem la expozitie. Cum care expozitie?
Pe 19 mai 2019 la ora 19:00 - la Soto.
Ai rabdare!

_DSC8764.jpg

Madalina Teler este ceramist, il iubeste pe Piț motanul iubibil, si mai mult decat atat, cred eu ca Madalina este un artist care creaza atmosfera cu obiectele ei. Cum intri la ea in atelier si casa simti LINISTE, calm si o nevoie acuta de a atinge toate obiectele facute de ea. Asta am facut si eu si Toma. Si mai simti si JOCUL in care intra ea atunci cand face ce face. E ceva magic acolo.
Va invit sa simtiti magia si in cadrul #MIMESIS.
https://deceramica.ro/

Photo & Concept by Ioana Dodan
Copyright The FAB SQUAD

Ioana DodanComment